Tapahtumat

NIKULAN JOULUTORILLA 9.12  MYYNNISSÄ OLI MONENMOISTA. JOULUPUKKI MYÖS SAAPUI JOULUTORILLE. 
TAPAHTUMASSA KYLÄSEURA LAHJOITTI KESÄLLÄ VIHTATALKOISSA SAADUN TUOTON NIKULAAN.

 Itä-Ikaalisten yhteinen Itsenäisyysjuhla Riitialan Nouskilla 2.12.2017 onnistui mahtavasti. Kiitoksia kaikille mukana olleille! Erityiskiitos järjestäjille!

 TEVANIEMEN KYLÄN JA NIKULAN JOULUVALOT SYTTYIVÄT 26.11.2017. JO KUUSI KYNTTILÖITÄ ON KÄYNYT KUKKIMAAN... VANHAKIN NYT NUORTUU KUIN LAPSI LEIKKIMÄÄN... JA HYVÄ LÄMMIN HELLÄ ON MIELI JOKAISEN... GLÖGIÄ JA PIPAREITA NAUTISKELTIIN NIKULASSA. JOULUISIA LAULUJAKIN YHDESSÄ LAULELTIIN.

 

 
Sunnuntaina 8.3.2015 noin nelisenkymmentä Tevaniemen,Miettisten ja Kallionkielen kyläläistä vietti mukavaa ulkoilupäivää Tevapirtillä.Ohjelmassa oli muunmuassa kahvittelua,makkaranpaistoa,pulkkamäkeä,temppurataa,polttopalloa jne.Aika kului leppoisasti hyvässä seurassa.Samalla muistettin myös kylille vuosina 2013 ja 2014 syntyneitä vauvoja.
 
 


Perjantaina 18.7 Tevaniemen rannassa ollutta perinteistä kesätapahtumaa sää suosi totuttuun tapaan ja paikalle olikin kertynyt noin 80 hengen joukko kyläläisiä ja kesäasukkaita viettämään mukavaa iltaa yhdessä.Anniina Lumia vastasi musisoinnista ja paikalla oli myös puffetti,josta sai vatsantäytteeksi mm. muurinpohjalettuja,makkaraa,kahvia ja pullaa.Lisäksi ohjelmassa oli leikkimielisiä kilpailuja sekä arvontaa. Kyläseuran hallitus puheenjohtajineen kiittää lämpimästi kaikkia mukana olleita.

 

Pekka Kiviluoma vastaanottaa iloisena frisbeegolf maalin ja kiekot
Tevaniemen kyläseura hankki frisbeegolf maalin ja kolme kiekkoa luovuttaen ne 28.3.2014 Tevaniemen koulun oppilaiden käyttöön. Opettaja Pekka Kiviluoma oli erittäin kiitollinen ja tyytyväinen lahjoituksesta ja lapset ottivat sen käyttöön jo luovutuspäivänä.

Muistimme kylille vuosina 2011 ja 2012 syntyneitä lapsia sekä uusia kyläläisiämme 21.4.2013, Tevaniemen toimintakeskuksessa.

Kuvassa uusia kyläläisiä

 

 

Muistimme kylille vuosina 2009 ja 2010 syntyneitä lapsia

Tevaniemen toimintakeskuksessa sunnuntaina 27.3.2011

Kuvassa sankareita vanhempineen ja sisaruksineen

Hätänumero 112 räpäten mieliin


Seleentakuset tarjosi lapsille tapahtumaa sunnuntaina 8.8.2010 Maamiesseuran talolla Tevaniemessä.

Esiintymässä oli palomiesryhmä Hot Pois Tampereelta. Hot Pois on Tampereen palomiesten muodostama monipuolinen iskuryhmä vahvistettuna ilmavoimien ex-hävittäjälentäjällä. Iskuryhmä taistelee paitsi tulta, myös kansalaisten ikävystymistä vastaan aseinaan monipuolinen viihdyttävä musiikkiohjelmisto ja hurtti pa-lomieshuumori.

Bändi saapuu lavalle solisti Jukka Lahden esittelemänä. Keikkasetti alkaa palomieslaululla. Seuraavaksi kerrotaan palokunnan kissasta ja lapset matkivat kissa-askellusta. Palomiehen täytyy pukea vaatteet päälleen minuutissa. ”Kuinkas moni teistä pukee vaatteet minuutissa?” Lahti kysyy. Kaikki viittaavat. ”Ovatko äidit samaa mieltä?” Kysymys saa vastauksekseen hyväksyvää nyökyttelyä. Palomiehen varusteet päästä varpaisiin käydään läpi. Lapset hyppivät musiikin tahdissa hiki hatussa. Palomiehen jumppa tulee tutuksi. Mikä on hätänumero? 112 lapset huutavat. Milloin siihen soitetaan? Silloin, kun jotain sattuu. 112-räppi rulettaa. Jos tämän jälkeen ei muista hätänumeroa, niin ei sitten millään.

Palovaroittimen ääni tulee lapsille myös tutuksi. Lahti muistuttaa, ettei savuisiin tiloihin saa koskaan mennä, harjoitellaan, kuinka poistutaan matalana savun keskeltä. Lopuksi lapset pääsevät sammutta-maan tulipaloa ihan oikealla paloletkulla. Kaiken hauskuuden lisäksi asialla on myös hyvä informatiivinen vaikutus, miten missäkin hätätilanteessa tulee toimia. Hätänumero ja muut tärkeät asiat iskostuvat leikin varjolla mieleen. Oikeat palomiehet, paloletkut, palohaalarit. Ainoastaan savu on vaaratonta teatterisavua.

Hiki helmeilee Lahden ohimoilla, eikä ihme, sillä hänellä on palomiehen sammutusasu päällä. Samanaikaisesti hän eläytyy sataprosenttisesti musiikkiin, laulaa ja hoitaa vielä välispiikkauksenkin. Hauskaa näyttää kuitenkin olevan hänellä ja muillakin bändin pojilla, aivan kuin lapsillakin. Tilaisuuden päätteeksi saavat kaikki todistuksen.

Itä-Ikaalisten VPK on myös paikalla, joten lapset pääsevät tutustumaan paloautoon ja sen varusteisiin. Mitä kaikkea paloauto kätkeekään sisälleen?

Valokuvia Lastentapahtumasta